käsillätehtyä kevättä

On ollut taas se aika vuodesta, jolloin omaa päätä täytyy tyhjentää ja ladata tekemällä käsin jotakin. Asiat tuntuvat järjestyvän paitsi nukkumalla, myös tekemällä jotakin joka on tuttua, turvallista ja joka tuottaa nopeasti näkyvää tulosta.

tiskiratit

neulottua ekologisisa tiskirättejä

Tänä keväänä herkullisen väriset puuvillalangat saivat sen aikaan. Neuloin suuren määrän puuvillaisia tiskirättejä, useimmissa neulotuissa räteissä on myös virkatut reunat, takarivin siniset ja lila tiskirätti ovat pelkistettyjä pitsittömiä versioita.

Rätit ovat mukavia käytössä ja paranevat vain pesujen myötä. Voi pestä pesukoneessa 60°C:ssa. Sitten kun rätti on aivan lopussa, sen voi heittää kompostiin, sillä puuvilla maatuu kyllä lankanakin. Vaaleansinisissä on 45% viskoosia, joten ne joutuu laittamaan sekäjätteeseen käyttöiän päättyessä.

Näitä on nyt siis myös myynnissä, sillä määräänsä enempää minä en näitä itse tarvitse.
Saat neulotin tiskirätin omaksesi 6e:lla postikuluineen. Varaa minulta rätti allaolevalla lomakkeella.

Jätä kommentti

Kategoria(t): käsityöt, mielenterveys, työssä jaksaminen

Koulutusta, jossa on kuin lähteelle menisi, GLS

Processed with Moldiv

Kun ”pakolliset koulut tuli käytyä” löysin kouluttautumisen ilon. Enää ei ole pakko oppia, pakko olla hiljaa, jaksaa odottaa muita, vaan nyt voi mennä sellaisiin toiminnallisiin koulutuksiin, joihin haluaa, jotka  itse valitsee ja joista arvelee saavansa jotakin. Lähtee hakemaan uutta inspiraatiota, tietoa, taitoa tai osaamista.

Kannettu vesi ei kaivossa pysy -koulutukset:

Joissakin koulutuksissa tulee sellainen olo, että mitä mä täällä sittenkään teen? Oonko oikeessa paikassa, tarttenko mä tätä tietoa? Silloin oppimiskokemuksesi jää se, miten toimia itse toisin? Miten haluaa jatkossa tarkemmin lukea koulutuksen sisällön? Miten arvokasta oma aika itselleni oikeastaan on ja mihin sen haluaa käyttää? Huomaa, mitä jo itse osaa ja miten ei haluaa muuttaa toimintapaansa tai arvojaan joissakin asioissa. Olen siis aika kriittisesti mukaan lähtevä, vastustamallakin oppiva koulutettava.

Raikas lähde, josta ammentaa -koulutus:

Tällä kriittisellä asenteella lähdin muutama vuosi sitten myös kollegoideni mainostamaan GLS-konferenssiin. Ajattelin, että pessimisti ei pety ja tuleepa edes ajateltua, kun istuu hetken paikallaan.

Ensimmäinen puheenvuoro riisui minut aseista. Tämän parempaa ammatillista, hengellistä, syvää, tutkittua, korkealaatuista, koskettavaa, ajatusmaailmaa muuttavaa en ollut aiemmin koskaan kokenut. Koulutus otti minut huomioon aikuisena, ammattilaisena, oman alani erityisosaajana, kristittynä ja uudistusta ja uutta kaipaavana. Ensimmäinen konferenssi loi rohkeutta tarttua uudenlaiseen työotteeseen nuorisotyössä ja työnohjauksessa. Se myös antoi minulle uutta ymmärrystä itsestäni. Se latasi akkuni täyteen ja sain virtaa ja intoa tarttua työhöni. Se vahvisti työnäkyäni ja kiitollisuutta kutsumuksestani ja ammattitaidostani. Sen jälkeen konrefensseja on tullut useampikin. Niihin olen saanut mukaan ystäviäni ja kollegoitani. Yhteisen kokemus ja erilaista ammattitausta huolimatta on se, että olemme saaneet sitä mitä tulimme hakemaan ja paljon enemmänkin. Kiitollisuus on sana, joka nousee ensimmäisenä mieleen.

Jos sinä kaipaat ammatillista ymmärrystä  (työ-)elämääsi tai uutta näkökulmaa johtajuuden teemoihin, eikä sinua häiritse kurssin taustalla oleva kristillinen arvopohja, niin varaa paikkasi Helsingistä tai Pietarsaaresta (ruotsinkielinen konferenssi).  Suosittelen lämpimästi. Varasin jo kalenteristani 2016 kurssin itselleni ja kollegoilleni. Minä tiedän, missä on seuraava lähde. Matkalla sinne ammennan vettä tämänvuoden lähteestä. Siitä riittää juotavaa vielä kuukausiksi eteenpäin ja olen huomannut, että vesi kirkastuu sitä jakamalla pienissä ryhmissä.

P.S. Jos arvelet, että tämä on vain amerikkalaista hapatusta ja turhanpäivästä spämmiä, mutta uteliaisuutesi heräsi, niin kutsu itsesi meille, ja katsotaan yhdessä, mitä The Ritz-Carlton Groupin perustaja ja operatiivinen johtaja kertoo johtamisesta, asiakaspalvelusta ja asiakkuuksien hallinnasta. Ostin konferenssiluennot itselleni ja haluan todellakin nähdä tämän uudelleen, samoin kuin pari muutakin luentoa. Katsomalla yhdessä ja keskustelemalla näkemästämme opin varmasti jälleen uutta itsestäni, sinusta ja työelämästä.

#GLS2015 #glssuomi

Jätä kommentti

Kategoria(t): GLS, koulutus, mielenterveys, työnohjaus, työssä jaksaminen

Kädentaidoista voimaa arkeen

tilkkupeitto

Aamuherääminen alkoi tuntua entistä työläämältä, illat täyttyivät töistä ja muista menoista, nettflix veti puoleensa ja koti alkoi kerätä kaaosta sisälleen. Syksy alkoi vaatia veroaan. Onneksi sain pidettyä syyslomaa yhtä aikaa lasten kanssa viime viikolla.

Pihan syyskunnostuksen ja harvoinnin jälkeen alkoi ompelukone ja neula houkuttaa puoleensa. Sain valmiiksi kaksi vihresävyistä tilkkupeittoa. Sain nähdä työni jälkeä ja iloita taidoistani ja jonkin asian valmiiksi saattaamisesta. Todistin jälleen omalla kohdallani todeksi tutkimuksia mielenterveyden ja käsityöiden tekemisen yhteydestä
ja   käsityöstä psyykkisen hyvinnoinin tukena. Suosittelen tätä keinoa toisillekin syyssumuun nuupahtaville.

 

Jätä kommentti

Kategoria(t): käsityöt, mielenterveys, työssä jaksaminen

Seinätarroja myyntiin Kädentaitajien puotiin ja verkon kautta

IMG_4056Screenshot 2015-07-02 13.29.47 Screenshot 2015-07-02 13.29.16 Monen monta vuotta haaveilen olohuoneemme ruskeaan kohtaan tekstitarraa. En millään meinannut löytää sopivaa tekstiä, joka kestäisi aikaa. Lopulta viime vuoden lopulla löysin tekstini. Tai oikeastaan kolme. Olohuoneeseen pysähtyäessäni katson ja mietin usein tekstejä, makustelen niitä suussani ja usein joku teksteistä erityisesti pysäyttää.

Tarran pituus on n. 60cm ja korkeus n. 18 cm.  Yhden latinankielisen tekstin ja sen suomennoksen hinta on 15e. Kaikki kolme tekstiä yhteensä 40e. Mukana saat asennusohjeen. Tarroja näkee livenä meidän olohuoneessamme (kultainen), Vesilahden seurakunnan nuorisotilassa (hopea) tai Kädentaitajien puodissa, Vesilahdessa.  Mikäli haluat tilata postitse, postitus tarrojen määrästä riippumatta 7,90e.

Jätä kommentti

Kategoria(t): käsityöt

joulumyyjäisten taikaa

tilkkupeittoTänä vuonna olen tehnyt joulumyyjäisiin monenlaista kestävän kehityksen ja kierrätyksen henkeen sopivaa. Tuotteet ovat joko osittain tai kokonaan kierrätymateriaalia tai ne pohjautuvat kestäville arvoille.

Olen tänä vuonna mukana Vihreässä joulussa, www.vihreajoulu.fi Tampere-talossa la 13.12. klo 10-16 sekä Vesilahden suurissa joulumyyjäisissä 14.12. klo 9 – 15. http://www.vesilahti.fi/palvelut/opetustoimi/ylaaste/suuret-joulumyyjaiset/

riepumatto

Myyjäisten jälkeen päivitän myös taitomaa-kauppani.

leikkiruokaa

 

Jätä kommentti

Kategoria(t): työnohjaus

Toimiva vuorovaikutus -kurssi Vesilahdessa

Toimiva vuorovaikutus -kurssi Vesilahden PappilassaScreenshot 2014-02-04 11.09.36

kolmena tiistai-iltana  4.3., 11.3. ja 18.3. klo 17.30 – 20.45

Kurssin tavoite
käydä läpi vuorovaikutustaitoja haastavia tilanteita ja niissä tarvittavia taitoja
keskittyä oman viestinnän selkeyttämiseen, omien arvojen ja asenteiden tunnistamiseen sekä rohkeuteen puhua omasta puolestaan
perehtyä toisen ihmiseen kuuntelemiseen ja siihen, että toinen todella tuntee itsensä kuulluksi.
tutustua molemmat voittaa -menetelmään ja sen soveltamista arkisiin tilanteisiin

Toimintatavat
luento-osuudet
omien toimintatapojen ja arjen tilanteiden miettiminen
toiminnallinen oppiminen

Tausta
Toimiva vuorovaikutus -kurssi pohjautuu Thomas Gordonin ajatteluun ja käytännön harjoituksiin vuorovaikutustaidoista.
Kurssin lisenssin omistaa GTI ry.
Kurssin pituus on 12 tuntia.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot
Kurssin Vetäjänä toimii Merja Viljanen, joka on kirkon nuorisotyönohjaaja, työnohjaaja ja vuorovaikutustaitojen kouluttaja.
Kurssi toteutetaan Vesilahden seurakunnan pappilassa,Pappilantie 1.
Kurssin hinta on 50 euroa sisältäen opetuksen, kurssimateriaalin ja iltateen tarjottavineen.
Ilmoittautuminen 22.2.2014 mennessä merja.viljanen@ohjauslanka.tai p. 050 3300494

Järjestäjinä
Vesilahden seurakunta
Ohjauslanka / Merja Viljanen
Agricola Opintokeskus

Jätä kommentti

Kategoria(t): koulutus, Thomas Gordon, Toimiva vuorovaikutus

Toimiva perhe -kurssi Tampereella

Toimiva perhe -kurssi kahtena viikonloppuna, syys-lokakuussa

Olen pitämässä Toimiva perhe -kurssin Tampereeella tänä syksynä. Ilmoittautumisaika on käynnissä. Tervetuloa kurssille!

Baby Clipart

”Onko muita keinoja kuin uhkailu, lahjonta ja kiristys? Miten ne
lapset muka saadaan kuuntelemaan? Ja että vielä kertoisivat asioitaan
minulle!”

Toimiva perhe on vanhemmille ja muille kasvattajille tarkoitettu
kurssi, jossa vuorovaikutustaitoja opettelemalla saadaan valmiuksia
hyvinvoivaan perhe-elämään ja ongelmien rakentavaan ratkaisemiseen.

Toimiva perhe -kurssi järjestetään Uudenkylän seurakuntatalolla
(Ali-Huikkaantie 13) kahtena viikonloppuna 14.-15.9. ja 5.-6.10.2013.
Kurssin kouluttaja on Merja Viljanen. Kurssimaksu 60 € (puoliso 50 €),
josta 5 € maksetaan ilmoittautumismaksuna ja loppuosa kurssilla.
Hintaan sisältyy kurssimateriaali ja kahvi.

Sitovat ilmoittautumiset heta.kojo@gmail.com tai 040-537 2377 (Heta
Kojo) 3.9.2013 mennessä. Osallistujilta edellytetään kokoaikaista
osallistumista. Kurssi kestää kokonaisuudessaan 24 oppituntia, joka
jakautuu neljälle päivälle, kurssiaika päivittäin klo 9-16 (sisältää 1
1/2 tunnin lounastauon).

Tarvittaessa lisätietoja kurssista antaa kouluttaja p. 050 3300 494.
Järjestäjät Agricola-opintokeskus ja Messukylän seurakunta

Jätä kommentti

Kategoria(t): koulutus, vanhemmille

Leikkiruokakirja on valmis!

kansikuva_pala kakkua

Nyt voin ylpeänä esitellä, että pitkäaikainen haave leikkiruokakirjasta on tullut todeksi. Kirja sisältää kuvalliset ohjeet 15 erilaiseen leikkiruokaan sekä lisäohjeita moneen muuhun ruokalajiin. Toivotan lämpimästi mukavia värkkäyshetkiä ja ihania leikkihetkiä omatekoisten herkkujen kanssa. Näitä herkkuja voit valmistaa myös yhdessä lasten kanssa. Klikkaa kuvia suuremmaksi.

sisältöäKirjaa voi tilata yhteydenottolomakkeen kautta. Hinta on 24,90e.

Jätä kommentti

Kategoria(t): käsityöt

Kädentaitajien puotiin valmistelut vireillä

aihio+saksetToukokuun lopussa alkavat työnohjaukset ja koulutukset päättyä. On aika siirtyä toisenlaiseen vaiheeseen; pihapuuhien, kevätjuhlien, leirivalmistelujen ja terassiruokailujen sesonkiaikaan.

Viimevuoden tapaan olen tänäkin vuonna mukana Vesilahden kirkonkylällä Kädentaitajien puodissa kuuden muun yrittäjän kanssa. Meidät löydät Facebookistakin: https://www.facebook.com/KadentaitajienPuoti

Uusia ja tuttuja leikkiruokia, leivontahuiveja, pipoja, hedelmäpusseja on jälleen tulossa myyntiin. Puoti on auki kesän ajan, 1.6. alkaen, Tervetuloa!

 

 

 

Jätä kommentti

Kategoria(t): työnohjaus

vuoden työhyvinvointeko

osviitta_vuodentyohyvinvointiteko

Viimevuoden osalta minulle jäi mieleen haastattelutuoki Hannu Tuovisen kanssa. Hänen työnohjaustaan olivat ohjausta saaneet yritykset pitäneet niin merkittävänä, että osallistuivat sen perusteella vuoden hyvinteko-kisaan. ja voittivat sen.

Ohessa haastattelu luettavaksenne, mikäli ette ole saaneet Osviitta-lehteä käsiinne. Ajankohtaista edelleen, vaikka viimevuoden puolella kirjoitinkin. Nyt olen siirtynyt Osviitan päätoimittajan tehtävästä toimitussihteerin tehtävään.

Jätä kommentti

Kategoria(t): Osviitta, työnohjaus